Aquesta, en concret, la signa l'alumna Silvia Montero i és una recepta d'una coca de llimona amb estèvia, un substitutiu del sucre. Moltes gràcies Silvia per compartir aquesta recepta amb l'escola!
COCA DE LLIMONA AMB ESTÈVIA
(Ingredients per a 10/12 racions)
- 3 ous casolans (com més frescos, millor)
- 1 iogurt natural (sense sucre)
- 2 llimones (ratlladura i suc)
- 1 mesura de iogurt d'oli
- 1 mesura de iogurt d'estèvia granulada
- 3 mesures de iogurt de farina
- Una mica de sal
Elaboració:
- Preescalfam el forn a 170º
- Separem els rovells de les clares i les apartem. En un bol, ajuntam els rovells juntament amb el iorgurt, la ratlladura de llimones i el suc, l'oli, la meitat de l'estèvia i la farina. Barregem bé amb unes varetes fins a obtenir una massa homogènia.
- En un bol a part, muntem les clares a punt de neu amb un poc de sal. Un cop muntades, les barregem amb la massa anterior, sense batre, amb moviments envoltants.
- Untem amb una mica d'oli un motlle de 20 cm i amb paper de cuina traiem l'excés. L'enfarinem.
- Aboquem la massa del nostre pa de pessic en el motlle i abans de ficar-lo al forn, empolvem l'estèvia que ens ha sobrat per damunt.
- La posam al forn durant mitjan hora, és important no obrir el forn abans, passat aquest temps punxem el pa de pessic per comprovar que està cuit. Traiem del forn i deixem refredar bé abans de treure del motllo.
BON PROFIT!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada