dimecres, 3 de febrer del 2016

Una recepta molt dolça i sense sucre

El curs va avançant i, en el marc del projecte de Centre Educatiu Promotor de la Salut, els alumnes de Ciències Naturals estan estudiant a fons la nutrició. És per això que se'ls ha proposat la participació en la revista de l'escola "Tots junts" i aquí us anirem deixant algunes de les aportacions.

Aquesta, en concret, la signa l'alumna Silvia Montero i és una recepta d'una coca de llimona amb estèvia, un substitutiu del sucre. Moltes gràcies Silvia per compartir aquesta recepta amb l'escola!

COCA DE LLIMONA AMB ESTÈVIA
(Ingredients per a 10/12 racions)
- 3 ous casolans (com més frescos, millor)
- 1 iogurt natural (sense sucre)
- 2 llimones (ratlladura i suc)
- 1 mesura de iogurt d'oli
- 1 mesura de iogurt d'estèvia granulada
- 3 mesures de iogurt de farina
- Una mica de sal

Elaboració:

  • Preescalfam el forn a 170º
  • Separem els rovells de les clares i les apartem. En un bol, ajuntam els rovells juntament amb el iorgurt, la ratlladura de llimones i el suc, l'oli, la meitat de l'estèvia i la farina. Barregem bé amb unes varetes fins a obtenir una massa homogènia.
  • En un bol a part, muntem les clares a punt de neu amb un poc de sal. Un cop muntades, les barregem amb la massa anterior, sense batre, amb moviments envoltants.
  • Untem amb una mica d'oli un motlle de 20 cm i amb paper de cuina traiem l'excés. L'enfarinem.
  • Aboquem la massa del nostre pa de pessic en el motlle i abans de ficar-lo al forn, empolvem l'estèvia que ens ha sobrat per damunt.
  • La posam al forn durant mitjan hora, és important no obrir el forn abans, passat aquest temps punxem el pa de pessic per comprovar que està cuit. Traiem del forn i deixem refredar bé abans de treure del motllo.
BON PROFIT!! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada